Onverwacht #WOT32

We schrijven sportzomer 2012. De verwachtingen zijn hoog gespannen. We moeten Europees kampioen worden of tenminste in de finale tegen de Duitsers staan. De media hebben het hoogste woord. Het werd een debacle, de verwachtingen waren te hoog gespannen.

Maar niet getreurd, Bauke Mollema en Robert Gesink rijden een toptienplaats in het eindklassement van deze toureditie, we rekenen eigenlijk op een top drie notering. De renners vallen en herstellen niet snel genoeg van hun blessures, ze stappen vroegtijdig af. Ze maken de verwachtingen niet waar.

Tijdens de Olympische Spelen schiet een goedlachse ontspannen jongen van net 21 jaar zich met de handboog naar een prachtige vierde plek, net geen medaille. Volkomen onbekend, volkomen onverwacht. We zijn zijn naam al weer vergeten.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

12 gedachten over “Onverwacht #WOT32”

  1. Ik vind wat jij schrijft over ‘onverwacht’ helemaal niet over ‘onverwacht’ gaan en dat is onverwacht. Dus is het goed, onverwacht toch nog!

  2. Die onvoorspelbaarheid van sport. Dat blijft toch het allerleukste. Inderdaad. En dan is het altijd fijn om in ieder geval zelf geen verwachtingen te hebben en dan toch verbazing te hebben omdat veel wedstrijden anders uitpakken dan, inderdaad, verwacht. 🙂

  3. Wat WE verwachten komt haast nooit uit. Dat onverwachte maakt het juist leuk. Gelukkig verwacht ik niks van sport. Ik ben ook bijna alle namen van de winnaars op de Olympische spelen alweer vergeten. Die van Epke blijft echter hangen. Is dat verwacht of onverwacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s