120 woorden, even serieus

De slimste mens

Ik blijf er niet voor thuis en laat #blogpraat er niet voor schieten. Dat doe ik voor geen enkel televisieprogramma. Maar ik vind het wel een aardige quiz, de slimste mens. Alleen die naam, hè. Het spelletje heeft bijna niets met slim te maken, het gaat om, meest triviale, weetjes. Het gaat om geheugen maar niet om slimheid. Nou ja, in het finalespel, dan wel. Maar, zoals gisteravond, dan legt nationale brombeer Maarten van Rossem gewoon even uit hoe je slim met passen om moet gaan.
Overigens, de slimste mens selecteer je natuurlijk nooit uit louter bekende Nederlanders. De afgelopen periode heb ik menig BN-er op een bijna volledig gebrek aan parate kennis zien sneuvelen.
En waar blijft die Android-app?

Advertenties

8 gedachten over “De slimste mens”

      1. Ik ben een groot fan van Van Rossum, maar hier zit hij niet op zijn plaats. Bovendien wordt hij teveel de mond gesnoerd door Freriks..

  1. Jan Rot, hoogstwaarschijnlijk een van de finalisten van dit spel dit seizoen reageerde via twitter op dit blog:
    @careldem de stressblokkade bij iets als ‘wat weet je van prinsjesdag’ terwijl een miljoen mensen kijken en een klok tikt is een fenomeen

  2. en ik geloof hem graag maar dat doet niet af aan het feit dat dat niets met slimheid te maken heeft. Bovendien is het lastig uit al die mogelijke antwoorden dat antwoord te kiezen dat de reactie als ‘goed’ genoteerd heeft. Het lijkt me frustrerend de nodige kennis te spuien zonder dat dat resultaat oplevert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s