Zwaan

Fiets hier door de waarden en je ziet om de haverklap de familie Zwaan dobberen. Vader, moeder en wat kroost. Lelijke eendjes als we Hans Christiaan Andersen mogen geloven. Zwanen zijn monogaam. Het zal daarom zijn dat vrouwen een zwanenveer in hun echtgenoots kussen naaien. Het zal hem voor vreemdgaan behoeden.
Het is inmiddels een aantal jaren geleden. Op de drukke A12 tussen Utrecht en Den Haag stond het verkeer stil. Midden op de weg sleepte een zwaan zijn of haar partner, kennelijk aangereden en gewond naar de middenberm.
Of die keer in de polder bij Bergambacht, een zwanenstel met kroost stak over en ik moest het lef niet hebben in de buurt te komen. Het zijn mooie zorgzame beesten!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Zwaan”

  1. ‘Het zal daarom zijn dat vrouwen een zwanenveer in hun echtgenoots kussen naaien. Het zal hem voor vreemdgaan behoeden.’

    .. weer wat geleerd.. (en voer voor een blog..)

    Mooi!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s