Men neme een ….


Schilderen is als eten bereiden, alleen het resultaat is wat langer houdbaar. Waar het om gaat is kleur en smaak zodanig te combineren dat iets er appetijtelijk uitziet en, als het om eten gaat ook is. Onderstaand recept is met opzet vaag gehouden, ingrediënten kunnen vervangen worden. Je kunt er iets blijvends mee maken, desgewenst als een herinnering aan een gebeurtenis of aan een geliefd persoon.

Ingrediënten:
een stuk board of doek van de gewenste afmetingen
een kledingstuk, bijvoorbeeld overhemd
gesso
acrylverf in de gewenste kleuren

Knip het kledingstuk in herkenbare stukken, een mouw, een kraag, een manchet bijvoorbeeld. Verdeel de stukken over het doek en zet alles vast met gesso. Het is niet noodzakelijk dat alle stof op gaat, gooi gerust wat weg of gebruik het later als poetsdoek.Zorg dat er geen grote kieren ontstaan. Leef je vervolgens uit met penseel of kwast, kleur tegen contrastkleur, oplichtende accenten op de kledingresten.

Naar smaak kun je er het nodige bij plakken. Wat dacht je van een cd-tje, een spiegeltje, een stuk gereedschap. Alles kan, alles mag.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Men neme een ….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s