Tijdelijk #WOT29

Het is maar tijdelijk, alleen vandaag is tijdelijk het WOT-woord. Wat moet ik daar nu van zeggen. Tijdelijk is eindig. Die bui is maar tijdelijk, het is zo weer droog, en ook dat zal, helaas, maar tijdelijk zijn. Alleen weten we niet hoelang. Want het is vandaag donderdag en we weten precies wanneer die dag overgaat in vrijdag. We zeggen dan ook niet dat het tijdelijk donderdag is. Tijdelijk heeft de eigenschap dat het einde niet vaststaat, wel het eindige, niet het einde. Tijdelijk kan kort zijn, tijdelijk kan lang zijn. Zo zullen we ooit zullen we het tijdelijke met het eeuwige verruilen. Eeuwig staat tegenover tijdelijk. Geloof je niet in de eeuwigheid  dan is tijdelijk feitelijk een zinloos/ overbodig adjectief.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

10 gedachten over “Tijdelijk #WOT29”

  1. Grappig die reflecties op een woord. Maar of ik het met je eindconclusie eens ben, moet ik nog even bedenken………………

  2. Ik blijf met een puzzel zitten: “Tijdelijk heeft de eigenschap dat het einde niet vaststaat” schrijf je. Hoe zit dat nu met het begin van tijdelijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s