mijn duim, uit

Weerzien 2

Petepel begon hier een feuilleton, lees dit eerst om vervolgens hieronder het vervolg op te pikken. Je leest bij Petepel ook de spelregels. Wil je mee schrijven? Leuk!

—————

Richard weet genoeg. Jessica is binnen, die zal zich wel redden. Het is nu aan hem stap twee van het plan voor te bereiden. Hoewel hij daar genoeg tijd voor heeft trapt hij toch wat te fel op het gaspedaal van de oude Manta. Met gierende banden verdwijnt hij uit het zicht, niet nadat hem vanuit een ooghoek opgevallen was dat de man bij wie Jessica nu binnen was een verontwaardigde blik naar de auto geworpen had. Dat was dus weer dom geweest realiseert Richard zich. Waarom moest hij altijd onnodig aandacht trekken. Maar, misschien viel het mee, had de man wel de auto gezien maar hem niet.
Richard rijdt snel naar de loods aan de Mercatorweg.  Jaren terug was dit een bruisend industrieterrein, nu hebben de meeste bedrijven hun heil elders gezocht en staan de hallen en loodsen grotendeels leeg. Of niet leeg maar dan gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Opslag van gestolen goederen bijvoorbeeld, of complete wietplantages.
Jessica en Richard hadden dagen lang het terrein geobserveerd en waren tot de ontdekking gekomen dat de belangstelling van politiewege minimaal was en dat ze, als ze aan de Mercatorweg bleven en niet in de achterliggende straatjes kwamen ook van het criminele gespuis weinig last zouden hebben. De hal op nummer 45 was eenvoudig te openen geweest en bleek na een paar simpele aanpassingen geschikt voor de uitvoer van hun snode plannen.

Hij ontmoette Jessica bijna twee jaar geleden. De jonge vrouw was naar al snel bleek in een diep gat gevallen na het overlijden van haar moeder. Alcohol- en drugsgebruik begonnen al aan de sloop van het fraaie lichaam, ‘zonde’, had hij gedacht. En op te knappen en in te zetten, realiseerde hij al snel. En dus had hij hard gewerkt aan het afremmen van de vrije val waar Jessica in terecht gekomen was, er voor wakend dat ze goed begreep wie haar uit de goot haalde.

Richard haalt uit de bagageruimte van de Manta eten en drinken voor een dag of drie, vier. In eerste instantie moet dat genoeg zijn.

—————-

Schrijf een vervolg van tussen de 250 en 500 woorden, plaats het op je weblog en laat het mij weten zodat ik vanuit hier naar je blog kan linken. Plaats zelf ook de oproep tot vervolg onder je blog en hopelijk wordt dit verhaal dan de start van een vervolgserie die zal uitwaaieren over het internet.

12 gedachten over “Weerzien 2”

 1. Een Manta! Laat ik zeggen dat ik een andere auto in gedachten had, maar dat maakt het dan ook meteen zo leuk hoe iemand anders sommige details verder invult.
  Dank voor je snelle reactie. Hopelijk slaat het idee aan, en ontstaat er inderdaad een vervolgserie met allerlei vertakkingen die over internet uitwaaiert. Ik vind dat mooier dan dat alle verhalen op één plek komen te staan.

  1. Ik dacht, kom laat ik er een oude kar van maken. Paar jaar terug met Jolka en Nils twee van dit soort feuilletons op hyves geschreven, de Franse Dochter en de Indische Weduwe. Was heel leuk om te doen, juist omdat je nooit wist welke wending een ander aan het verhaal ging geven. Trok toen aardig wat lezers.

   1. Het grote verschil is dat je er nu niet verder aan door kunt schrijven. Alleen is als iemand ergens besluit een alternatief vervolg (dus een aftakking) te schrijven, kun je weer een keer meedoen. Zo gaat het hopelijk een heel divers verhaal worden.

 2. .. ik moest ook denken aan onze 2 verhalen.. Was geweldig om te doen!
  Mooi vervolg, heel open, dus goed om er een deel 3 op te schrijven..
  Ik post het vandaag. Tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s